Musik- och teaterbiblioteket
Teaterbibliotekets kortkatalog (1937-1995)
Hjälp för söksidan

 
 

Fritext

Skriv in ett sökord här för att söka bland alla ord som finns i databasen. Det kan vara en författares efternamn och/eller något ord ur titeln på ett verk. Välj "Exakta orden" för att söka hela ord. Välj "Del av ord" för att fånga upp ord som kan ha olika ändelser eller stavas delvis olika på olika språk.

Kategori

Välj bland kategorierna för att begränsa sökningen till en avdelning i katalogen.
Markera en kategori och klicka på "Visa underindelning" för att se underkategorier. Markera en kategori och klicka på Sök, för att komma till träfflistan för den kategori du valt. Eventuella underkategorier visas också.
Du kan välja att söka enbart i kategorier och bläddra genom korten i vald kategori eller kombinera med Fritext. Läs mer om kategorierna här.

Klassifikationskoder

Sök i kategorin "Litteratur, systematisk (ämnesindelad)" med hjälp av klassifikationskoder enligt Klassifikationssystem för svenska bibliotek (SAB-systemet). Du kan söka på "Början av kod", "Del av kod" eller "Exakt kod".

Söktips

Med lite experimenterande kommer du säkert att hitta ett sätt att söka i kortkatalogen som passar dig, men under tiden kan du få lite tips på vägen.
Fritextsökning fungerar så att man söker i texten på kortbilderna, som automatiskt gjorts om till sökbar text, så kallad OCR-tolkning. Denna process är emellertid inte helt säker, så all information som står på korten finns tyvärr inte i sökbar i databasen.
Det säkraste sättet att hitta, är att välja kategori tills du når underkategorin som ligger närmast det du söker, klicka på sök, och bläddra sedan fram i katalogen tills du kommer till det kort du söker.

Förklaring till länkarna

Onlinekatalogen

Bibliotekets ordinarie katalog med ca 110 000 böcker och noter fullständigt katalogiserade och sökbara. Använd i första hand Onlinekatalogen för att låna från biblioteket.

Bibliotekets webbplats

Startplatsen för all information om biblioteket och dess samlingar. I arkivregistret (öppnas i nytt fönster) finns länkar till förteckningar över rariteter som inte kan sökas i bibliotekets andra kataloger.

Ny sökning

Ger ett tomt sökformulär där du kan påbörja en sökning.